Kurs savoir-vivre w restauracji oraz kultura wina

 

Oferta kursu wychodzi naprzeciw do wszystkich, którzy chcą wzbogacić swoją wiedzę na temat dobrych manier i obycia podczas wizyty w restauracji. Informacje zdobyte na kursie pomogą uczestnikom swobodnie i pewnie zachowywać się w nawet najbardziej ekskluzywnych miejscach w Polsce i na świecie. Dodatkowo, na naszym szkoleniu zostaną przedstawione zasady organizacji przyjęć prywatnych oraz wyjątkowego i kulturalnego traktowania na nich naszych gości. Kurs również wprowadza uczestników w tematykę win, uczy jak je odpowiednio degustować i wybierać w restauracji, sklepie. Ponadto, savoir–vivre z zakresu win pozwala pewniej się czuć podczas wizyt na ważnych dla nas przyjęciach i uroczystościach.

Z zakresu savoir–vivre w restauracji kurs obejmuje następujące zagadnienia:

  • Zasady zachowania się przy stole podczas wizyty w restauracji
  • Odpowiednie nakrycie stołu
  • Zasady posługiwania się sztućcami
  • Porady w jaki sposób jemy nietypowe potrawy
  • Etykieta rozsadzania gości przy stole
  • Savoir – vivre na przyjęciach prywatnych
  • Savoir – vivre na przyjęciach dyplomatycznych

Z zakresu kultury wina kurs obejmuje następujące zagadnienia:

  • Wprowadzenie w tematykę win
  • Omówienie podstawowych szczepów win
  • Podział kieliszków
  • Zasady degustacji wina
  • Czytanie etykiety
  • Otwieranie wina
  • Jak rozpoznać zepsute wino?
  • Dobór odpowiedniego wina do potraw
  • Karta win w restauracji
  • Wino jako prezent

 

Miejsce kursu: Trójmiasto

Czas trwania: 5h

Cena: 390 zł

 

WERSJA ROZSZERZONA KURSU

Kurs możemy poszerzyć o dodatkowe zagadnienia (3h):

  • Savoir-vivre w kontaktach z innymi ludźmi z elementami psychologii
  • Savoir-vivre ubioru
  • Dress code

 

 

 logo pawel zduniak sommelier1

  

Serwis przeznaczony dla osób pełnoletnich

Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania oraz poznaj naszą politykę prywatności Polityka prywatności i cookies